Parhaat ilmaiset työkalut sisällöntuotannon tueksi

Sisällöntuotanto on tärkeä osa digimarkkinointia. Usein sisällöntuotantoon vaaditaan maksullisia lisenssejä ja laadukkaan sisällön luominen vie paljon aikaa. Tässä blogissa tuodaan esille kolme parasta ilmaista sivustoa sisällöntuotannon tueksi. Näiden työkalujen avulla voit näppärästi luoda upeita sisältöjä someen tai vaikkapa nettisivuille.

1.Canva

Canva on helppokäyttöinen sivusto sisällön luomiseen. Canva on erityisen kätevä työkalu kansikuvien, somepostauksien ja videoiden pikkukuvien luomiseen, sillä sivustolta löytyy tuhansia valmiita mallipohjia lähes kaikkeen tarpeeseen.

Canva vaatii rekisteröitymisen, mutta voit helposti kirjautua sisään esimerkiksi Google- tai Facebook-tunnuksillasi. Canvasta löytyy myös puhelinsovellus Androidille ja iPhonelle.

Näin luot kuvan Canvalla:

Etsi valmis mallipohja

Kirjoita hakukentään haluamasi mallipohja, esimerkiksi Facebook-kansikuva.

Canva etusivu ohjeistus

Valitse mallipohja ja muokkaa sitä

Valitse haluamasi mallipohja ja muokkaa se sellaiseksi kuin haluat. Vasemmalta työkalupalkista voi lisätä kuvaasi elementtejä, kuten grafiikoita, kuvia, tekstejä tai taustoja.  Ylhäältä työkaluriviltä löytyy valinnat elementtien värien ja fonttien muokkaamiselle. Yläpalkista voit lisäksi säätää elementtien läpinäkyvyyttä ja sijainteja suhteessa toisiinsa. 

Canva facebook-kansikuva ohjeistus

Lataa valmis kuva

Lataa valmis kuva painamalla oikeasta yläkulmasta Lataa. Huomaa, että jokainen luomasi kuva tallentuu automaattisesti käyttäjätilillesi. Pääset selaamaan ja muokkaamaan vanhoja kuvia Canvan etusivulta.

Canva kuvan lataaminen ohje

2. Ilmaiset kuvapankit

Netti on pullollaan kuvapankkeja, mutta parhaiksi ilmaisiksi kuvapankeiksi ovat osoittautuneet Pexels ja Pixabay. Kuvapankeista voit helposti ladata kuvia somepostauksiin, nettisivuille tai vaikkapa mainoksiin käytettäväksi.

Pixabaysta voit hakea kuvia suomenkielellä tai englanninkielellä. Pexels toimii vain englannin kielellä.

Kuvapankkikuvien tekijänoikeudet

Otathan huomioon tekijänoikeudet kuvapankkikuvia käytettäessä. Varmista saako kuvaa käyttää vapaasti markkinoinnissa ja saako kuvaa muokata. Esimerkiksi CC0-lisenssillä varustettuja kuvia saa vapaasti käyttää yritysten markkinoinnissa eikä kuvan lähdettä tarvitse ilmoittaa. Usein tiedot käyttöoikeuksista merkitään kuvan yhteyteen tai ne ilmoitetaan yleisesti kuvapankin sivustolla.

3. Remove.bg

Remove.bg on ilmainen sivusto valokuvien taustan poistamiseen. Valokuvan taustan poistaminen voi olla tarpeellista esimerkiksi tuotekuvissa tai henkilökuvissa, kun halutaan tehdä kuvista yhtenäisen näköiset.

Taustan poistaminen kuvasta on tarpeellista myös silloin, kun halutaan yhdistellä palasia eri kuvista. Alla on kuvina näytetty esimerkki siitä, kuinka valokuvaan voidaan vaihtaa uusi tausta. Taustan vaihtaminen on tehty Remove.bgtä ja Canvaa käyttämällä. 

Pyöräilijä vuoristossa
1. Kuva ennen taustan poistamista
Pyöräilijä ilman taustaa
2. Kuva ilman taustaa
Maastoyöräiljä auringonlaskussa
3. Kuva uudella taustalla

Vinkki: Saat parhaan lopputuloksen, kun huolehdit, että irroitettava kohde erottuu selkeästi taustastaan. Kuvat kannattaa ottaa esimerkiksi tasaista hyvin valaistua taustaa vasten, jolloin kohde erottuu hyvin taustastaan.

Näin poistat taustan valokuvasta Remove.bgllä

Lisää kuva

Siirry osoitteeseen www.remove.bg ja lisää kuva painamalla Upload Image.

Remove.bg ohjeistus etusivu

Tarkista mahdolliset virheet

Tarkista jäikö kuvaan taustaa näkyviin tai leikkautuiko kuvasta liikaa pois. Korjaa virheet painamalla Edit. Jos kuvaa ei tarvitse muokata, lataa kuva painamalla Download.

Remove.bg ohjeistus

Korjaa virheet

Voit poistaa taustaa tai tuoda taustaa takaisin valitsemalla oikealta ylhäältä Erase/Restore. Taustan poistaminen onnistuu Erase -toiminnolla ja taustan palauttaminen Restore -toiminnolla. Kun kuva on valmis, lataa kuva painamalla alhaalta Download.

Remove.bg ohjeistus kuvan muokkaamiseen