Videon lisääminen Youtubeen

Videon julkaiseminen YouTubeen

YouTube-videon julkaisussa on monta tärkeää kohtaa, joilla voit parantaa videosi löydettävyyttä ja näkyvyyttä.  Videolla käydään yksityiskohtaisesti läpi, mitä tulee ottaa huomioon julkaistaessa videota YouTubeen.

1. Houkutteleva otsikko 

Videon otsikon tulee olla houkutteleva ja videon sisältöä kuvaava. Mieti videoosi sopivia hakusanoja ja käytä niitä otsikossasi.

Esimerkiksi jos julkaiset videon, jossa opetat pyörän renkaan paikkaamista voisi otsikko olla: ”Pyörän renkaan paikkaus” tai ”Kuinka paikata pyörän rengas?”.

2. Tiivis kuvaus 

Kerro kuvauksessa videosi sisällöstä tiiviisti ja sisällytä kuvaukseen videoon liittyviä avainsanoja. Lisäämällä kuvaukseen linkkejä, voit ohjata ihmisiä haluamillesi sivulle. Esimerkiksi nettisivulle ja muihin somekanaviin.

Huom!
Lisää linkit muodossa https://www.polkupyörähuolto.fi, jotta niistä tulee klikattavia.

3. Tagit

Tagit eli avainsanat helpottavat videotasi löytymään hakutuloksista. Pyri käyttämään mahdollisimman kuvaavia avainsanoja videoon liittyen. 

Esimerkki: Pyörän renkaan paikkaus, Polkupyörän huolto, Kumen vaihto, Pyöräily…

4. Kiinnostava pikkukuva 

Pikkukuva on kuva, joka näkyy katsojalle ennen videon toistamista. Pikkukuvaksi voi valita kolme YouTuben ehdottamaa kuvaa videosta tai halutessaan voi itse tehdä pikkukuvan, johon voi lisätä tekstiä ja grafiikoita.

Esimerkki: Youtuben ehdottama pikkukuva vs yksilöity pikkukuva.

Esimerkki oletuspikkukuvasta.
Esimerkki yksilöidystä pikkukuvasta.

5. Päätösruutu 

Päätösruutu näkyy katselijoille videon lopussa. Siihen voi lisätä erilaisia elementtejä, kuten viimeisin video kanavaltasi, soittolista sekä tilaa kanava -nappi.

Lisää videon loppuun päätösruutu, jolla ohjaat katsojia kanavasi muun sisällön pariin. Kehota katsojia lisäksi tilaamaan kanavasi.

Voimme auttaa YouTuben kanssa alkuun pääsemisessä, sisällön suunnittelussa ja tuotannossa sekä oikeastaan kaikessa yrityksen YouTuben hyödyntämiseen liittyvässä.