Minkälaisella kuvauskalustolla laadukkaita somevideoita?
huhti 9, 2019
Sisällöntuotanto | Somemarkkinointi

Tässä vlogissa kerron somevideon kuvaamisesta muutamalla vaihtoehtoisella kalustolla, ja miten videot eroavat laadullisesti kuvauskalustosta riippuen.

1. Älypuhelin 

Nykyaikaisilla älypuhelimilla on mahdollista taltioida todella laadukasta videota. Pelkällä puhelimella vakaan videon kuvaaminen ei ole kuitenkaan helppoa, ja se vaatii hiukan osaamista. Älypuhelimella kuvaamiseen löytyy hyviä vinkkejä aiemmasta blogistamme 5 vinkkiä puhelimella kuvaamiseen. Nappaa vinkit haltuun sieltä.

2. Älypuhelin + lisävarusteet

Markkinoilla alkaa olla jo laajasti hyviä lisävarusteita helpottamaan laadukkaampaa videokuvaamista puhelimella. Esimerkiksi ulkoisella mikrofonilla ja vakaajalla esim. gimbaalilla saa uskomattoman paljon lisää laatua videoon. Tällainen setti on loistava valinta sellaiselle somettajalle, joka haluaa hieman panostaa ja erottua videomassasta smoothimmalla videolla.

3. DJI Osmo Pocket tmv. 

DJI Osmo Pocket on pieni kolmiakselisella gimbaalilla varustettu videokamera. Tässä kompaktissa mutta äärettömän tehokkaassa laitteessa on todella hyvät ominaisuudet vakaan ja laadukkaan videokuvan taltioimiseen. Laitteen esittelyn ja sillä kuvattua videota löydät meidän IGTV:stä @gosome.fi.

4. GOsomen käyttämä kuvauskalusto 

  • Yleensä videoiden päämateriaali kuvataan yhdellä kameralla. Toisinaan mukaan kuvauskeikalle otetaan myös kakkoskamera esimerkiksi haastatteluita varten tai kuvauksien nopeuttamiseksi jos kuvattavaa on paljon. Objektiiveja lähtee mukaan pari erilaista eri kuvaustilanteisiin.
  • Tasaisen kuvan varmistamiseksi keikalle mukaan lähtee myös aina gimbaali sekä kolmijalka.
  • Peruskameroiden lisäksi lähes jokaiseen tuotantoon lähtee nykyään mukaan drone. Dronet ovat onneksi nykyään sen verran pieniä, että ne kulkevat aina helposti mukana varustesalkussa.
  • Mikrofoneja kuvauksiin lähtee tavallisesti kaksi erilaista. Puheosuudet taltioidaan yleensä langattomilla nappimikeillä, ja muut äänet otetaan talteen esimerkiksi haulikkomikillä.
  • Valaistus hoidetaan tilanteen mukaan joko LED -paneeleilla tai isommilla ’’softboxeilla’’.
  • Näiden peruskamojen lisäksi mukaan pitää muistaa ottaa pussillinen pientä ’’sälää’’: vara-akkuja, paristoja, muistikortteja, muutamia tärkeitä piuhoja jne. 

Esimerkki GOsomen käyttämästä kuvauskalustosta:

Kamera: Lumix GH5
Drone: DJI Mavic Pro
Gimbal: Zhiyun Crane 2
Haulikkomikki: RODE Videomic pro
Nappimikki: BOYA BY-WM5
Softbox -valot: FalconEyes LH-ESB6060K
LED -paneeli: YONGNUO YN600L

Tässä on meidän perussetti, joka lähtee kutakuinkin aina mukaan kuvauskeikalle. Kuten aiemmin kerroin, vähemmälläkin voi videoita tehdä, mutta riittävän tuotantoarvon ylläpitämiseksi tämänkaltainen setti on meillä normi.

 

Jani Jokelainen

044 216 8284
​jani@gosome.fi

Lue myös:

Videoiden lisääminen Instagramiin

Videoiden lisääminen Instagramiin

Vieläkin Instagramissa törmää videoihin, jotka on skaalattu huonosti. Tässä blogissa Arttu näyttää, kuinka videot lisätään Instagramiin parhaalla tavalla. Katso video!
Kuinka ottaa tuotekuvat puhelimella?

Kuinka ottaa tuotekuvat puhelimella?

Tarvitsetko tuotekuvia myynti-ilmoitukseen tai verkkokauppaan? Seuraavilla vinkeillä onnistut siinä itse muutamassa minuutissa puhelinta apuna käyttäen.