Instagram stories -GOsome Oy

Kaikki Instagram storyista – osa 1

Tässä kaksiosaisessa blogissa pureudutaan Instagramin story -ominaisuuteen. Ensimmäisessä osassa käydään läpi mikä Instagram story oikeastaan on ja mihin sitä käytetään. Blogissa myös lueteltuna 7 tilannetta, joissa on parempi käyttää story -ominaisuutta tavallisen Instagram -julkaisun sijaan.

Mikä on Instagram story?

Instagram story on ominaisuus, johon voit lisätä kuvia, tekstiä sekä max. 15 sekunnin videoita ikään kuin omaan tarinaasi. Story- eli tarinaosiossa sisältö näkyy seuraajille 24 tunnin ajan, jonka jälkeen se poistuu automaattisesti. Storyyn voi lisätä valmiiksi olemassa olevaa sisältöä tai sitä voi kuvata storyn kameralla. Tarinaan lisättyihin kuviin ja videoihin on mahdollista esimerkiksi piirtää, lisätä tekstiä, tarroja, GIFejä jne. Ominaisuuksia on todella paljon.

Tarinoissa on myös loistava mahdollisuus aktivoida seuraajia esim. kysymällä heiltä kysymyksiä tai pyytää tilisi seuraajia kysymään kysymyksiä sinulta. Saat tietää kaiken storyjen runsaista ominaisuuksista seuraavasta blogistamme!

Minkälaiseen tarkoitukseen storya käytetään?

Instagram story on matalan kynnyksen paikka julkaista kuva – tai videosisältöä. Storya käytetään tavallisen julkaisun sijasta mm. näistä syistä:

  • Ei haluta pysyvää julkaisua – storyssa sisältö poistuu automaattisesti 24 tunnin jälkeen
  • Algoritmit tykkää, kun kaikkia ominaisuuksia käytetään – oman IG-sivun näkyvyys paranee
  • Julkaiseminen storyyn on helppoa ja nopeaa
  • Storyyn on helppo lisätä kevyttäkin sisältöä, siellä ei olla totuttu näkemään viimeisen päälle hiottua sisältöä
  • Storyn kautta viestintä on nopeaa ja seuraajat tavoittaa nopeasti
  • Seuraajien aktvinointi on helppoa storyn kautta
  • Storyssa kerrotaan uudesta julkaisusta

Pyysimme Instagramissa meidän seuraajia kysymään meiltä kysymyksiä storyihin liittyen. Katso videolta kysymykset ja vastauksemme niihin.

Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan teidän sometilit näyttävään ja toimivaan kuntoon!