Facebook videot

TOP 5 vinkit Facebook -videoihin!

Tässä blogissa jaamme 5 parasta vinkkiä tehokkaasti toimivaan Facebook -videoon.

5. Call-to-action

Call-to-action eli kehotus toimintaan (esimerkiksi kommentoimaan jotain) antaa seuraajillesi selvän suunnan, mitä haluat heidän tekevän. Usein matalan kynnyksen kehotus, kuten esimerkiksi ”Napauta tykkää, jos olet samaa mieltä” saa videon katsojan helpommin reagoimaan sisältöösi. Jotta postaukset eivät menisi kuitenkaan tykkäyksien tai kommenttien kalasteluksi, on katsojille annettava syy reagoida postauksiisi. Kun katsojat kokevat saavansa jotain sisällöstä, on heidän myös luontevampaa reagoida siihen. 

4. Tekstit ja optimointi

Lisää hakusanoja videoihin


Mieti, mitä hakusanoja ihmiset mahdollisesti käyttävät löytääkseen sisältöä, jota tuotat. Lisää niitä hakusanoja Facebook -videoiden otsikkoihin, kuvauksiin ja avainsanoiksi. Näin videot näkyvät helpommin oikealle kohderyhmälle.

Tekstitä videot

Jopa 85% Facebookin käyttäjistä katselee videoita ilman ääniä. Jotta saat pidettyä viestisi selkeänä ja katsojat sitoutuneina, tekstitä videon puheosuudet. Voit myös tuoda muita tärkeitä pointteja esille esimerkiksi tekstigrafiikoilla.

3. Säästä parhaat palat ensimmäiseksi

Facebookissa sisältöä selaillaan usein nopeasti, eikä julkaisujen kohdalle pysähdytä, elleivät ne ole oikeasti mielenkiintoisia. Suurin osa jatkaa videosta seuraavaan julkaisuun sen ensimmäisten sekuntien jälkeen. Jotta saat ihmiset katsomaan videota pitempään, on tärkeää panostaa juurikin videon ensimmäisiin sekunteihin. Mene nopeasti asiaan ja tarjoa katsojalle syy katsoa video loppuun asti.

2. Videon optimikesto vs sisältö

Facebookin uusi päivitys palkitsee videoita, joita katsotaan vähintään 1 minuutin ajan. Tarkemmin ottaen Facebook tiedottaa, että se ’’painottaa rankingissa videoita, jotka sitouttavat ihmisiä, etenkin videoita, jotka ovat vähintään kolme minuuttia pitkiä.

Vältä kuitenkin kolmen minuutin videoiden jakamista pelkästään niiden pituuden takia. Sisältö on aina tärkein, ja siihen täytyy panostaa ensiksi. Niin kuin aiemmin kerrottua, pyri tuottamaan sisältöä, joka on hyödyllistä, viihdyttävää tai inspiroivaa. Kun sisältö on hiottu kuntoon, voi alkaa optimoimaan videon kestoa.

1. Luo arvokasta sisältöä

Facebook suosii näkyvyydellä videosisältöä, joka saa katsojat palaamaan takaisin nähdäkseen lisää samankaltaista sisältöä. Käytännössä tämä tarkoittaa videoita, joita haetaan Facebookin hausta tai menemällä videon tekijän profiiliin. Tällaisia videoita Facebook lisää syötteeseen, Facebook Watchiin ja Facebookin ’’lisää videoita’’ -suosituksiin.

Kuinka saada yleisö palaamaan takaisin katselemaan samankaltaista sisältöä?

Yksinkertainen keino siihen on luoda seuraajille arvokasta sisältöä. Arvokasta sisältöä voit luoda esimerkiksi koulutus-/vinkkivideoilla (esim. Kuinka tehdä -tyyppiset videot) tai katsojakuntaa inspiroivilla videoilla.

GOsome auttaa yrityksiä luomaan tehokkaampaa videosisältöä.