somemarkkinointi 2019 GOsome

Kuinka ottaa kaikki hyöty irti somesta vuonna 2019? 5 vinkkiä yrittäjälle.

Sosiaalinen media kaikessa hyvyydessä ja pahuudessaan on vuonna 2019 jokaiselle yritykselle välttämätön markkinointi- ja viestintäkanava. Usealle yritykselle se on pakkopullaa, mikä johtuu siitä, että somea ei osata käyttää eikä siitä siksi saada myöskään kunnon tuloksia.

Pään hakkaaminen seinään ei kannata. Lue alta 5 konkreettista vinkkiä nostamaan sosiaalisen median näkyvyys ja siitä saadut tulokset kokonaan uudelle tasolle.

1. Kaikki kanavat käyttöön 

Ota käyttöön kaikki tarvittavat somekanavat, jotta tavoitat varmasti haluamasi ihmiset. IG ja FB on vanhoja tuttuja, mutta YouTuben rooli nousee vuonna 2019 varmasti. YouTube on jo maailman toiseksi käytetyin hakukone ja myös google suosii YouTube- osumia hauissa. Kokeile toimialaasi liittyvää hakua YouTubessa, mitä löytyy? YouTuben ehdoton käyttötapa on sisältömarkkinointi ja potentiaalisten asiakkaiden auttaminen. Tätä kautta kuitenkin saat yritystäsi esille.

Ota käyttöön myös kanavien tarjoamat ominaisuudet. Instagramin Storyt ovat todella tehokas keino saavuttaa yleisöä, mutta se vaatii omanlaisen sisällön. Pidäthän storysisällön inhimillisenä ja maanläheisenä. Kukaan ei halua nähdä mainoksia myöskään storin puolella. Voit kertoa sinne yrityksen kuulumisia, näyttää ihmisiä ja persoonia yrityksen takana ja aktivoida yleisöäsi esimerkiksi ottamaan kyselyllä kantaa uuteen tuotepäivitykseen. Myös kysymyksiä&vastauksia- tyyppinen kysely kannattaa joskus tehdä, jossa seuraajasi voivat kysyä sinulta kysymyksiä, joihin sitten vastaat storissa.

Muita hyödyllisiä somekanavia yrittäjälle ja yritykselle ovat ehdottomasti LinkedIn sekä Twitter. Snapchatin hyödyntäminen yrityksen markkinoinnissa on haasteellista, mutta hyvällä henkilöbrändillä myös se on tehokas kanava tavoittaa erityisesti nuorempaa yleisöä.

2. Persoonaa peliin 

Somessa ihmisiä kiinnostaa ihmiset, ei yritykset. Tuo ihmiset yrityksen takana esiin rohkeasti. Kerro itsestäsi avoimesti, jotta seuraajat voivat kokea samaistumisen tunteita ja oppia näin tykkäämään sinusta persoonana. Erityisesti äsken mainituissa storipäivityksissä kannattaa omaa pärstää ja persoonaa nostaa esiin. Siellä ihmiset ovat tottuneet näkemään ihmisiä kertomassa erilaisia asioita itsestään.

Kun tuot ihmisiä yrityksen takana esiin, lisää se luottamusta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa reilusti. Sen lisäksi se vaan myy. Tiedätkö Jounin Kaupan Sampo Kaulasen? Niin minäkin. Arvontojen lisäksi suosion takana on oman persoonan laittaminen likoon täysin. Ihmiset kiinnostavat – ja myyvät.

3. Älä mainosta – tarjoa apua 

Erityisesti nuoremmat somen käyttäjät ovat varsin kyllästyneitä mainosten näkemiseen somessa, niitä kun tulee muutenkin joka tuutista jatkuvalla syötöllä. Älä siis sorru mainostamiseen. Joskus kanaviin voi laittaa infoa esim. alkavasta kampanjasta, mutta pidä huoli, että näitä päivityksiä on
korkeintaan yksi viidestä. Mainokset somessa ovat luotaantyöntäviä ja niistä selataan poikkeuksetta ohi.

Mikäli haluat, että päivityksesi kohdalle myös pysähdytään, on sinun kiinnitettävä huomio päivitykselläsi. Kun scrollaaminen on lopetettu, seuraava tehtävä on saada ihminen kuuntelemaan tai lukemaan asiasi. Tuota siis sisältöä, mikä seuraajaasi oikeasti kiinnostaa. Tarjoa auttava kätesi, olet oman alasi asiantuntija. Asiakas kyllä muistaa sinut, kun apuasi tarvitsee.

4. Käytä videosisältöjä

Facebookin ja Instagramin algoritmit suosivat rajusti videota tällä hetkellä suhteessa kuva- ja tekstipäivityksiin. Tuotathan siis sisältöä myös videomuodossa. Näin tavoitat jo orgaanisesti suuremman joukon ihmisiä. Toinen tärkeä syy suosia videota päivityksissä on se, että somessa on totuttu katsomaan paljon videosisältöä ja sillä kiinnität huomion nopeasti. Tämän lisäksi viestit lyhyessä ajassa paljon enemmän asiaa ja pidät sen mielenkiintoisena. Näin saat asiasi kerrottua yhä useammalle ennen kuin he siirtyvät päivityksesi ohitse.

Kuinka kuvata mobiilivideoita helposti itse?

YouTuben puolella videosisältö on itsestäänselvyys. Siellä kun ei muuta sisältöä olekaan. Siksi se onkin nykypäivää ja erityisesti nuorison suosioissa.

Vielä videotakin tehokkaammin algoritmit suosivat livevideo- ominaisuuksia. Suunnittele vuoden ajalle edes muutama live Instagramiin ja / tai Facebookiin. Livevideot pomppaavat seuraajasi somefeedin etusivulle ja voit olla varma, että seuraaja edes käy vilkaisemassa, mitä livessä tapahtuu. Liven puolella voit pitää esimerkiksi kysymyksiä ja vastauksia- tuokioita, suorittaa uuden tuotejulkistuksen tai mitä ikinä haluatkaan. Luovuus kyllä palkitaan katsoja- ja seuraajamäärillä.

5. Ole aktiivinen ja kommunikoi 

Useiden yritysten hyväkin sisällöntuotanto toisinaan valuu hukkaan, kun somekanavat eivät pysy aktiivisena. Laita päivitykset kalenteriisi ja pidä huoli, että sinusta kuuluu edes kerran viikossa kaikissa käyttämissäsi kanavissa. Mielellään päivityksiä kannattaisi tehdä esimerkiksi 3 viikkoon tai jopa joka päivä, mutta yli yhtä päivitystä päivään en uskaltaisi suositella. Päivittämällä aktiivisesti pysyt seuraajiesi feedillä ja mielessä.

Algoritmeista johtuen pelkkien päivitysten tekeminen ei kuitenkaan riitä, jotta pääset jokaisen seuraajan silmien eteen. Esimerkiksi 1000 tykkääjän FB- sivu, jolle teet tylsähkön päivityksen, tavoittaa ehkä vain kymmenesosan tykkääjistäsi orgaanisesti. Voita algoritmi puolellesi keräämällä tykkäyksiä ja kommentteja sekä olemalla itse aktiivinen vastaillessa kommentteihin ja viesteihin. Tee siis päivityksiä, jotka aiheuttavat reagointeja, kannusta toimimaan ja luo keskustelua. Voit esimerkiksi kertoa alasi ajankohtaisista asioista ja kysellä kommentteja kyseiseen asiaan seuraajiltasi.

Nyt 5 vinkkiä lukeneena mietit varmasti, kuinka saat tämän kaiken käytäntöön. Tärkein asia somen kanssa on ehdottomasti aloittaminen. Aloita kasvu pienin askelin kohti tuottavaa somemarkkinointia. Se on varmasti yksi parhaista päätöksistäsi liiketoiminnallesi vuonna 2019.

Mikäli tarvitset apua sosiaalisen median kanssa alkuun pääsemisessä tai vaativissakin kampanjoinnissa, ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä kuinka me GOsomella voisimme teitä auttaa!