Kuinka ottaa tuotekuvat puhelimella?
kesä 18, 2019
Sisällöntuotanto | Vinkit

Tarvitsetko tuotekuvia myynti-ilmoitukseen tai verkkokauppaan? Seuraavilla vinkeillä onnistut siinä itse muutamassa minuutissa puhelinta apuna käyttäen.

Esimerkki puhelimella otetusta tuotekuvasta

Mitä tarvitset?

  • Valkoinen kartonki (koko vähintään A3)
  • Teippi
  • Valoisa tila
  • Ilmainen kuvanmuokkausohjelma puhelimelle (Android, iPhone)

Tuotekuvat ovat tärkeä osa monen yrityksen toimintaa, erityisesti jos tuotteita myydään nettikaupoissa tai vaikka somessa. Varsinkin pienemmillä toimijoilla voisi tulla liian kalliiksi kuvauttaa joka ikinen tuote ammattilaisella. Ota huomioon ja paina mieleesi seuraavat tee-se-itse kikat, niin onnistut pienellä vaivalla ottamaan riittävän laadukkaat tuotekuvat itse kotona tai toimistossasi, pelkällä kännykällä kuvaten.

 

Kuten kaikessa kuvaamisessa, niin myös tuotekuvaamisessa hyvän valaistuksen valitseminen on todella tärkeää. Muutamissa aiemmissa blogeissamme olemmekin jo asiasta maininneet, mutta parhaan tuloksen kuville ja videoille ilman lisävalaistusta saavuttaa yleensä, jos kuvaa luonnonvalossa. Siksi kuvauspaikka olisi hyvä valita niin, että läheltä löytyy mahdollisimman isoja ikkunoita. Kuvaaminen onnistuu myös keinovalossa, kunhan valot ovat tarpeeksi kirkkaat. Voit kuvata ulkonakin, kunhan et kuvaa suorassa auringonvalossa. Laadun kannalta on tärkeää, että valitset joko luonnonvalon tai keinovalon, etkä käytä niitä sekaisin. Niiden välillä on sen verran värieroa ettei niitä kannata sekoittaa.

 

Kun kuvauspaikka on valittu, voidaan alkaa miettiä minkälaisia tuotekuvia on tarkoitus kuvata. Tuotteita voi kuvata joko lavastetussa ympäristössä niiden käytön yhteydessä tai vaihtoehtoisesti studiossa. Keskitytään tänään siihen, miten studiokuvien ottaminen onnistuu kotikonstein.

 

Sitten siirrytään studion rakentamiseen. Kotistudion valmistamiseen ei kummempia vaadita, ja riippuen kuvattavan kohteen koosta voidaan suurin osa studion tekoon tarvittaista tuotteista löytää kotoa tai toimistolta.
Studion rakentamiseen tarvitset valkoista paperia sekä teippiä. A3-kokoinen paperi käy hyvin useimmille pienille ja keskikokoisille tuotteille, mutta mitä suurempi tuote, sitä suuremman taustapaperin tarvitset.
Ensin asetetaan yksi paperi taustaksi ja kiinnitetään se teipillä johonki tasaiseen pintaan. Parhaan häivytyksen saavuttaa, kun taustapaperin alareunan taittaa kaarelle ja asettaa tuotteen paperin päälle. Tämä tee-se-itse studio olisi hyvä asettaa siten, että ikkunasta laskeutuva pehmeä valo valaisisi kohdetta jommalta kummalta sivulta. Kun itse tausta on saatu kohdilleen, on hyvä tuoda yhtälöön mukaan toinenkin kartonki, joka laitetaan ikkunan vastaiselle sivulle heijastamaan osan valosta takaisin tuotteeseen, jolloin heijastuva valo pehmentää kovia varjoja vielä entisestään.

 

Kun studio on valmis, niin ei muuta kuin tuotetta kuvaamaan. Muista ottaa useampi kuva eri kuvakulmista, jotta tuotteen piirteet käyvät hyvin ilmi kuvista.

 

Ja näin olemme saaneet tuotekuvat purkkiin. Seuraavaksi voisimme vielä vähän käsitellä kuvia parhaan lopputuloksen saamiseksi. Voimme esimerkiksi lisätä kuviin valoa ja kontrastia jollakin kännykälle saatavalla kuvankäsittely-/editointiohjelmalla. Itse käytin tähän Snapseed -nimistä ilmaisohjelmaa. Voin kyllä suositella sitä.
Nyt tuotekuvat ovat täysin valmiit ja ne voidaan julkaista tuotesivulla.

 

Snapseed Androidille ja iPhonelle.

Arttu Littow

044 5700 598

Lue myös:

Videoiden lisääminen Instagramiin

Videoiden lisääminen Instagramiin

Vieläkin Instagramissa törmää videoihin, jotka on skaalattu huonosti. Tässä blogissa Arttu näyttää, kuinka videot lisätään Instagramiin parhaalla tavalla. Katso video!